De trainer

Mijn naam is Ingrid de Boer (1972), getrouwd en moeder van 2 kinderen.

In 1996 ben ik afgestudeerd als logopediste. Mijn interesse en werkervaring richtte zich al snel op kinderen. Zowel in een zelfstandige praktijk als in het speciaal basisonderwijs (SBO) hield ik me dagelijks bezig met vele facetten van de spraakontwikkeling, taalontwikkeling en stemgebruik.

Om nog meer kinderen te kunnen helpen, heb ik vervolgens in 2004 de PABO afgerond en heb mijn carrière voortgezet als leerkracht in het SBO. Nog meer dan als logopediste heb ik ervaren dat alle kinderen nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen en dat ze op zoek gaan naar nieuwe ervaringen. Deze natuurlijke aanleg om zich te willen ontwikkelen is iets waar je als pedagogisch beroepskracht zeer goed gebruik van kan maken.

Mijn kracht en wens is om kinderen te helpen met datgene waar het ze zelf niet lukt. Zodoende ben ik in 2009 als intern begeleider zowel leerkrachten, ouders en kinderen gaan helpen om het beste uit een kind te halen.

In 2007 ben ik samen met mijn man in de kinderopvang gestart. Samen hebben wij de dagelijkse leiding over twee kinderdagverblijven en drie BSO’s. Vanzelfsprekend werken wij op onze beide locaties volledig met Uk en Puk.   

Met taal als basis voor communicatie en contact en de juiste middelen om de natuurlijke nieuwsgierigheid te prikkelen, kun je kinderen heel goed begeleiden en stimuleren in hun ontwikkeling. Dit zijn precies de dingen waarin ik als logopediste, leerkracht, intern begeleidster en houder van onze kinderdagverblijven veel ervaring heb opgedaan. Deze ervaring wil ik gebruiken om medewerkers in de kinderopvang vaardigheden aan te leren om op dezelfde wijze kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling.